به امید بهار..

این وبلاگ له اظلاع رسانی اخرین اخبار و تحلیل های حامیان گفتمان بهار خواهد پرداخت
لطفا با لینک وبلاگ ما را در گسترش حرکت خود یاری دهید

آخرین مطالب

مهدی جابری: آنچه در زیر می‌آید اظهارات حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی رییس سازمان بازرسی کل کشور در نشست او با فعالان فضای مجازی است. این جلسه نزدیک به دو ساعت ادامه داشت و پورمحمدی با دقت، صبر و انگیزه به انتقادات، اعتراضات و درددل‌های وبلاگ‌نویسان و حاضران گوش داد. اظهارات فعالان فضای مجازی نیز در فرصت‌های بعدی منتشر می‌شود. پورمحمدی در این جلسه بیشتر شنونده بود و فرصتی داد تا وبلاگ‌نویسان به بیان دغدغه‌هایشان بپردازند. حاضران از اینکه برای نخستین بار شرایطی فراهم شده است تا حرف‌های ناگفته‌شان مطرح و شنیده شود خرسند بودند. هرچند گاهی اظهارات فعالان فضای مجازی با لحن تند و اعتراضی عنوان می‌شد اما ظرفیت بالای رییس سازمان بازرسی کل کشور قابل تحسین بود. در این متن سعی شده است گفته‌های حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی با کمترین ویرایش و تغییر نگارشی آورده شود.

     
 
به گزارش نکات پرس، پورمحمدی پس از شنیدن اظهارات حاضران و گلایه‌هایشان درباره محدودیت‌های موجود در فضای مجازی و مشکلاتی که برای وبلاگ‌نویسان ایجاد شده است گفت: سازمان بازرسی کل کشور، مستقیما مرتبط با موضوع فضای مجازی نیست و به همین دلیل نشست مشترک ما و فعالان فضای مجازی اکنون برگزار شده است. دوستان وبلاگ نویس در این جلسه مطالب مفید و ارزشمندی را بیان کردند. ما این حرف‌ها را باید زودتر از اینها می‌شنیدیم هرچند الان هم باید توجه داشته باشیم. دوستان و مسئولان دیگر کشور هم باید به حرف‌های فعالان فضای مجازی که در این جلسه حاضر هستند توجه کنند. باید به دغدغه‌هایی که شما به عنوان فعالان فضای مجازی مطرح می‌کنید گوش کنیم چرا که صحبت‌ها و نکاتی که شما مطرح می‌کنید عمدتا دلسوزانه و در جهت تقویت مبانی نظام و کشور و تحکیم شرایط است. وقتی شما این گونه انتقاد می‌کنید و حرف می‌زنید، من به این فکر می‌کنم که اگر دوستان و افرادی با گرایش‌ها و نگرش‌های دیگر به اینجا بیایند، چه خواهند گفت. خدا به ما رحم کند. چون نمی‌خواهم مطالب نیم‌خور شود و ناقص بماند بنابراین مستقیما وارد بحث نمی‌شوم و پاسخ به سوالات و ورود جدی به مباحث را به یک جلسه دیگر موکول می‌کنیم تا بتوانیم مطالب مطرح شده را به یک نتیجه برسانیم. البته اگر دیگران هم بدانند که گوش شنوایی وجود دارد، احتمالا جلسه بعدی با افراد بیشتری در اینجا مواجه شویم.

وی با بیان اینکه شنیدن مطالب از زبان شما فعالان فضای مجازی برای من بسیار مفید و خوب بود افزود: اینکه جوانان ما به این نتیجه رسیده‌اند که افراط و تفریط خوب نیست برای من جالب و قابل توجه است. اگر ما محتاط شده‌ها و پا به سن گذاشته‌ها و محافظه کار شده‌ها از این چیزها حرف بزنیم به هر حال اقتضای سن‌مان است. چون ما دوران پرخاشگری‌ها و جوانی‌ها و ماجراجویی‌هایمان را پشت سر گذاشته‌ایم و تمام شده است اما اینکه شما نکاتی را می‌گویید و دغدغه‌هایی از این جنس را مطرح می‌کنید بسیار اهمیت دارد. واقعیت این است که جامعه ما آسیب زیادی از افراط و تفریط دیده است. انقلابی بودن هیچ‌گاه مساوی با افراطی بودن نیست.

مکافات عمل برای آقای رییس‌جمهور
حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی که در طول این جلسه با انتقادات وبلاگ‌نویسان از شیوه برخورد با رییس‌جمهور و نوع احضار وی به دادگاه مواجه شده بود گفت: نکته دیگر این است که این دنیا، دنیای داد و ستد است؛ هرچه بدهیم همان را می‌ستانیم. نمی‌شود جناب آقای رییس‌جمهور هرچه می‌خواهد در این مملکت بگوید و با هر کسی هر کاری خواست بکند و هر اتهامی را بزند و مکافاتی هم نداشته باشد؛ دنیا دنیای مکافات است. آن زمانی که ایشان حرف‌هایی را می‌زد، ما بارها گفتیم که چنین شیوه‌ای صحیح نیست. نه اینکه ما آدم‌هایی ترسویی بودیم، نه اینکه محافظه‌کار بودیم، نه اینکه مدافع یک عده بودیم بلکه می‌گفتیم این طور حرف زدن درست نیست چرا که یک روز همین حرف‌ها به خود آدم برمی‌گردد. بله؛ قبول داریم که بد است؛ بازداشت خیلی بد است، حکم جلب خیلی بد است، اما روزی که آن کارها را می‌کردیم باید امروز را هم می‌دیدیم. بنابراین کاری نکنیم که وقتی به خودمان برگشت، ناراحت شویم. اگر در گذشته اشتباه کردیم باید بنشینیم و خوب فکر کنیم.

افراط در برخورد با فعالان فضای مجازی هم مکافات دارد
رییس سازمان بازرسی کل کشور که اعتراض فعالان فضای مجازی درباره وجود محدودیت‌های بی‌جهت و برخورد نامناسب با وبلاگ‌نویسان را با حوصله و علاقه گوش داده بود ادامه داد: حتی باید بگویم تندروی‌ها و افراط‌ها در برخورد با فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی و غیرمجازی به شکلی برمی‌گردد و مکافات دارد. این امواج و قبض و بسط‌های اجتماعی، ناشی از افراط و تفریط‌هاست و موج‌های شدیدی پیدا می‌کند؛ مثلا باید فکر کنیم که ما تندروهای حزب‌اللهی چه کردیم که ناگهان در آستانه انتخابات ظرف یک هفته فضای سیاسی (در گرایش مردم به کاندیداها) تغییر می‌کند. مگر می‌شود چنین تغییری به همین راحتی اتفاق بیفتد. شاید خیلی‌ها از روی یک توهم، فعالیتی از خود نشان دادند و شاید اصلا خواسته آنها هم محقق نشود اما این نوع اتفاقات و قبض و بسط‌های تند و شدید که در جامعه اتفاق می‌افتد ناشی از همین افراط و تفریط‌هاست. یک روز می‌گوییم باید با تمام انرژی وارد عرصه جنگ نرم شویم. حالا به قول شما (حاضران و فعالان فضای مجازی) مگر ما در زمان جنگ سخت دچار اشتباه نشدیم که حالا در عرصه جنگ نرم دچار اشتباه نشویم؟ درست است؛ من این حرف شما را قبول دارم ولی از یک طرف، همه به یک  فضای حاد دامن می‌زنیم و بعد از آن وقتی با اشتباهات یا برخی حرکت‌ها مواجه می‌شویم نمی‌توانیم آن را تحمل کنیم.

من نماینده وبلاگ‌نویسان برای پیگیری مطالباتشان هستم
حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی افزود: می‌خواهم عرض کنم که ما واقعا به یک فضای عاقلانه و دقیق و فارغ از افراط و فریط ها نیاز داریم و همان طور که در این جلسه برخی از شما فعالان فضای مجازی نیز اشاره کردید شرایطی ایجاد شده است که "باید به ما بگویند که حد و مرز و خطوط قرمز و قانون این حوزه (فضای مجازی) چیست." بله! این حرف شما بسیار درست است. پس باید برگردیم به قانون و مقررات و نمی‌توانیم در پناه چیز دیگری جز قانون و مقررات برویم. آقای روحانی همان طور که خودشان گفتند قانونمدار هستند. باید شما فعالان فضای مجازی نیز مطالبه کنید که قانون و مقررات این فضا تعریف شود و البته ما هم به نمایندگی از شما این را مطالبه می‌کنیم. وقتی قانون مشخص شد هر کس در چارچوب آن حرکت کرد باید حمایت شود. این مطالبه‌(ی شما) مطالبه درستی است و به نظر من، راه حل ما همین است وگرنه در شرایط موجود با حضور سلایق مختلف و گرایش‌های متفاوت نمی‌توانیم با یکدیگر به تفاهم برسیم.

وقتی صحبت از قانون می‌شود، سازمان ما انگیزه دارد
وی با تاکید بر لزوم حرکت بر اساس ضوابط مشخص گفت: سازمان بازرسی کل کشور اتفاقا وقتی شما صحبت از قانون می‌کنید، انگیزه پیدا می‌کند؛ چون این حوزه تخصصی ما است و ماموریت ما همین است و از همین جا (برای قانونمند شدن اتفاقات فضای مجازی) اعلام آمادگی می‌کنیم. همچنین صحبت‌هایی که شما درباره برخوردهای قضایی و اعمال محدودیت‌ها داشتید را با همکاران و مسئولان فضایی در میان می‌گذارم و خلاصه‌ای از صحبت‌های شما را در جلسات آتی به این مسئولان منتقل می‌کنم. سعی می‌کنیم دغدغه‌های شما را تا جایی که می‌توانیم رفع کنیم. اما به شما می‌گویم که خودتان و خودمان باید به عنوان افراد فعال در حوزه اجتماعی فارغ از مسئولیتمان، شرایط سالم و مساعد را هموار و فراهم کنیم. باید جلوی فضای تندروی گرفته شود و حاکمیت به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

پیروزی روحانی عذاب الهی نیست
پورمحمدی ادامه داد: مثلا بعد از پیروزی آقای روحانی یک عده در حال ارسال پیامک‌هایی هستند که "وای! با پیروزی روحانی چه اتفاقی افتاده و از آسمان عذاب الهی خواهد آمد!" قطعا این نگرش بازخورد دارد و تبدیل می‌شود به نقطه مقابلش. در اثنای این بگو مگوها اگر یک حرکت تندی هم شود، یقه طرف را می‌گیرند و باید در زندان جواب بدهد. من می‌خواهم بگویم که ما باید جلوی فعالیت‌ها و فضاهای تندروی را در هر شرایط بگیریم. من به عنوان یک صاحب فکر دینی و روحانی می‌گویم که اسلام دین تعقل و تفکر  و صبوری و متانت و احترام و شخصیت قائل شدن برای دیگران و تحمل است. بنابراین ما مسلمانان هیچ‌گاه تندرو نبودیم و تاریخ و گذشته ما به خاطر محتوای غنی، متدبرانه و صبورانه و همراه با ظرفیت فراوان، روشن است.

حرف‌هایی که شما به خاطر گفتنش به زندان رفتید، در مناظره‌ها هم گفته شد
رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: به هر حال حرف‌هایی که شما به خاطر عنوان کردن آنها به زندان رفتید، در همین مناظره‌های انتخاباتی هم مطرح شد؛ البته به یک جنس دیگر. اگر قبل از مناظره حرف‌هایی می‌زدید احظارتان می‌کردند. خب معلوم می‌شود که می‌توان در یک فضای عاقلانه و مناسب این حرف‌ها را زد بدون اینکه اتفاق خاصی بیفتد.

نباید خلیفه‌کشی باب شود؛ اهانت به رییس جمهور جایز نیست
حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی با اشاره به انتقادات یکی از فعالان فضای مجازی حاضر در جلسه اظهار داشت: الان به آقای رییس جمهور اهانت می‌شود. من هرگز موافق چنین برخوردهایی نیستم. حرف یکی از شما را کاملا قبول دارم که در این جلسه گفتید خلیفه‌کشی نباید باب شود. من کاملا موافق این هستم. هر کس در مملکت، خلیفه‌کشی را باب کند دودش به چشم خودش می‌رود. اگر رییس‌جمهور مملکت تحقیر و شخصیش کوبیده شود، عزت مدیریتی در کشور ما کوبیده خواهد شد و هیچ مدیری عزت نخواهد داشت. مدیر بی‌پرستتیژ و بی‌شخصیت اصلا قادر به اعمال مدیریت نخواهد بود. این حرف شما کاملا منطقی است اما انتقاد سر جایش محفوظ است.

نگویید احمدی‌نژاد، بگویید جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد
رییس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر ضرورت حفظ حرمت و منزلت افراد با بیان خاطره‌ای گفت: من به خاطر موقعیت شغلی‌ام و نیز با توجه به اینکه بسیار زیاد در فضاهای دانشجویی حاضر می‌شوم با تندترین انتقادات نسبت به خودم مواجه شده‌ام اما وقتی کسی در این فضاها هنگام نام بردن از رییس جمهور می‌گفت "احمدی‌نژاد" من اصلا قبول نمی‌کردم و می‌گفتم "شما باید بگویید جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد رییس‌جمهور محترم". بنابراین ما حق نداریم شخصیت دیگران را کوچک و به آنها بی‌احترامی کنیم. انتقاد را می‌پذیریم اما کسی حق ندارد بی‌احترامی کند.

رییس جمهور را به راحتی می‌توان نقد کرد
وی ادامه داد: آقای احمدی‌نژاد به بدترین شکل مورد انتقاد و بی‌حرمتی قرار گرفته و بسیاری از این موارد هم ناروا بود اما یک اتفاق مثبت افتاد و آن اینکه "رییس‌جمهور را به راحتی می‌توان نقد کرد." پس در این فضا چنین نکته مثبتی به وجود آمد و فضا برای انتقاد از رییس‌جمهور باز شد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به اظهارات محمد رحمانی نویسنده وبلاگ امت حزب الله که گفت "پس انتقاد از رییس قوه قضائیه چه می‌شود؟!" اظهار کرد: بنابراین می‌توان من را هم به عنوان پورمحمدی ریس این سازمان نقد کرد. وقتی رییس‌جمهور نقد می‌شود چرا پورمحمدی نقد نشود. وقتی رییس قوه مجریه نقد می‌شود چرا روسای قوای دیگر نقد نشوند.
به گزارش نکات پرس، وی باز هم در جواب به اظهارات فعالان فضای مجازی که گفتند "چرا فضا برای نقد روسای قوای دیگر باز نیست" گفت: ما داریم گام به گام جلو می‌رویم. البته اگر تندروی نکنیم، این موضوع در جای خودش محقق می‌شود و بدون تنش می‌توانیم این مرزها را پشت سر بگذاریم و تحمل‌پذیری مسئولان هم بالا برود.

حامیان دولت چوب احمدی‌نژاد را می‌خورند؛ نه چوب حرفشان را
پورمحمدی در بخش دیگری از اظهاراتش سعی کرد به یکی دیگر از انتقادات مطرح شده از سوی فعالان فضای مجازی حاضر در جلسه جواب دهد: افرادی هم که از آقای احمدی‌نژاد دفاع کرده‌اند و در قوه قضائیه (با مشکلاتی مواجه شده‌اند)، اینها چوب آقای احمدی‌نژاد را می‌خورند نه چوب حرف خودشان را. یعنی یک جای دیگر اتفاقی افتاده و انباشت شده و حساسیت فوق‌العاده‌ای ایجاد شده و در نهایت یک جا سر باز کرده است. البته من نمی‌خواهم دفاع کنم از این حرکت‌ها و فقط می‌خواهم تاوان را به عنوان یک سنت الهی مورد تاکید قرار دهم.
وی افزود: امواجی که در فضای اجتماعی ما به وجود آمد بازخورد تندروی‌هایی بود که انجام شد. پس ما باید از یک منطق صحیح تبعیت کنیم. حالا انتقاد در کشور ما جا افتاد؛ چه از آقای رییس جمهور و چه از فعالیت‌های دولت. و این فضا در مناظره‌های انتخاباتی اخیر جدی شد. اگر شما همین فضا را با هوشمندی ادامه دهید، قطعا رییس‌جمهور جدید اعتراض نخواهد کرد.

شکل احضار رییس‌جمهور بد است
رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: نکته‌ای هم که شما درباره احضار آقای رییس‌جمهور به دادگاه اشاره کردید درست است؛ شکل موضوع بد است اما واقعیت این است که احضار رییس‌جمهور باید در کشور اتفاق بیفتد. اگر فقط به صرف اینکه من به عنوان پورمحمدی و به خاطر اینکه مسئول هستم، با من مراعت شود، این قابل قبول نیست. اگر بنده حق کسی را خورده‌ام یا به کسی تهمت زده‌ام یا تخلفی کرده‌ام باید از من شکایت شود، به دادگاه بروم و در یک روال عادی رسیدگی شود. وقتی من تخلفی کرده‌ام چرا نباید از من بازجویی شود؟ بله درست است که باید حرمت من حفظ شود.

قبلا می‌خواستیم یک نفر را احضار کنیم، گفتند افشاگری می‌کنیم
حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی تصریح کرد: البته ما در این زمینه ضعف داشتیم و باید جبران شود. یک جایی افراط شده و اینجا هم تفریط می‌شود. اینکه یک مقام محترم قضایی گفت احضار رییس‌جمهور بدون هماهنگی با ما بود، این ناهماهنگی افراط است؛ حالا سوال اینجاست که تفریطش کجا بوده؟ تفریط جایی بود که یک نفر متهم بود و ما سند هم داشتیم و قرار بود آن شخص احضار شود اما مقاومت می‌کردند و می‌گفتند مملکت به هم می‌ریزد. بعد تهدید کردند که افشا می‌کنیم و یک چیزهایی را می‌گوییم و... بنابراین آن تفریط‌ها این افراط‌ها را به دنبال داشت و امیدواریم که شرایط متعادلی در کشور حاکم شود.

خودم بزرگترین قربانی سانسور هستم
وی همچنین در پاسخ به سوال یکسان تعدادی از فعالان فضای مجازی که از سانسور و فیلتر شکایت داشتند گفت: اینجا جای گله‌گذاری نیست اما من هم باید بگویم که بزرگترین سانسور در سال‌های اخیر توسط صدا و سیما علیه سازمان بازرسی کل کشور اعمال شده است. من خودم جزو سانسورهای اصلی صدا و سیما در چند سال گذشته بودم. به هر حال این مشکلات را داریم اما در مراجع رسمی باید فکر کنیم و ببینیم چه کار می‌توانیم بکنیم تا مشکلات در این حوزه کاهش یابد.

گفتنی است حجت الاسلام والمسلمین پورمحمدی منعی برای انتشار این قسمت از سخنان خود مطرح نفرمودند.
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۲/۰۳/۳۱
  • ۱۷۱ نمایش
  • پویش الهام

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی