به امید بهار..

این وبلاگ له اظلاع رسانی اخرین اخبار و تحلیل های حامیان گفتمان بهار خواهد پرداخت
لطفا با لینک وبلاگ ما را در گسترش حرکت خود یاری دهید

آخرین مطالب


افشین نیلی احمد‌آبادی، کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر تهران، کارشناس ارشد مهندسی شیمی، مدرس دانشگاه و فعال حوزه صنایع استراتژیک که از حامیان گفتمان بهار و از اعضای ائتلاف زنده باد بهار می باشد. به منظور آشنایی بیشتر با دیدگاه های ایشان گفت و گویی در محل خبرگزاری برنا با ایشان انجام دادیم، متن کامل این گفت و گو به شرح زیر است:

با توجه به صحبت های قبل شما و اشاره به فرمایش رهبر انقلاب در خصوص رایحه خوش خدمت شهرداری تهران در زمان مسئولیت آقای احمدی نژاد، مشخص است که دیدگاهتان در امتداد این دیدگاه است. به نظر شما چه چیزی در دوران فعلی شهرداری مغفول مانده که شما اشاره به ادامه مسیر شهرداری آقای احمدی نژاد کردید؟
در ابتدا باید به این نکته متذکر شوم که ما با هیچ فردی عقد اخوت نبسته ایم و دفاع ما از احمدی نژاد شخصی نبوده و بخاطر احیاء یک سری ارزشها توسط ایشان است، همانطور که رهبر انقلاب نیز بارها به این نکته اشاره داشته اند. اینجانب با سه رویکرد وارد انتخابات شورای شهر تهران شدم، رویکرد اول رویکرد فنی است، رویکرد دوم رویکرد گفتمانی و رویکرد سوم رویکرد خدمت‌رسانی به همه اقشار مردم است.
در رویکرد گفتمانی، پیگیری احیاء مجدد ارزشهائی نظیر: خود را کف پای مردم دیدن، عدالت محوری در طبقات و مناطق مختلف شهری، نگاه "ما می توانیم" به حل مشکلات و گلوگاههای شهری، اعتماد به مردم و شریک و سهیم کردن مردم در مدیریت کلان و حل مشکلات، توجه به نخبگان، اولویت دادن مردم و آنهائی که صدایشان به جایی نمی رسد نسبت به صاحبان قدرت و نفوذ، عدم دسته بندی کردن مردم، نگاه امید و نشاط به آینده و نگاه جهانی در مدیریت شهر می توان اشاره کرد. در کنار گفتمان احمدی نژاد، گفتمان بهار تکمیل کننده نگاه راهبردی به حل مشکلات شهری است.
اما در خصوص رویکرد فنی، با توجه به تخصص اینجانب در زمینه های زیست محیطی و فرآیندی، حل مشکلات و معضلات مرتبط با محیط زیست و سلامت مردم تهران، جزء اولویتها می باشد. آلودگی فزاینده هوا در کلان شهر تهران، فاجعه فاضلاب شهری، مشکلات غم انگیز جمع آوری، جداسازی، بازیافت و دفن زباله های شهری و لندفیل ها (خاکچال) از مصائب بزرگ شهر تهران می باشد. متاسفانه در این چند سال، بدلیل غلبه رویکرد سیاسی در شهرداری تهران، هیچ توجه قابل ذکری به حوزهای مهم مرتبط به محیط زیست و سلامت مردم نشده است.
اینجانب در اولین اقدام، پیگیر تشکیل فراکسیون محیط زیست سالم شهر تهران خواهم بود، با تمام NGO های محیط زیست ارتباط برقرار می کنم، از مجموعه های دانش بنیان و نخبگان استفاده می کنم تا مردم در یک شهر سالم زندگی کنند. با توجه به تجربه های مفیدی که در صنایع پیچیده در این زمینه کسب شده است، ما روی حذف آلایندهای سنگین از زندگی کار کرده ایم که از چنین تجربه هایی در حوزه شهری بهره خواهیم جست.

با توجه به صحبت های شما در خصوص لزوم همزمانی دیدگاه فنی و گفتمانی در شهرداری تهران و اینکه در گذشته نه مباحث گفتمانی بلکه حتی تخصصی هم مغفول مانده، نظرتان در مورد اظهار نظر آقای قالیباف در خصوص تکنوکرات نبودشان چیست؟
بحث بنده فقط در خصوص دوران شهرداری آقای قالیباف نیست. متاسفانه در اغلب مدیریت های گذشته شهر تهران، این مشکلات بوده است. در مدیریت فعلی، نگاه غالب، نگاه اجرایی افراطی بدون عقبه های مهندسی، فکری و راهبردی بوده است. نگاه پژوهشی هم که کلا به محاق رفته است.
لذاست که بسیاری از پروژه های بزرگ پس از اجرا دچار مشکلات عدیده بهره برداری و زیست محیطی و قیمت تمام شده چندین برابر قیمت معقول شده است. تونل توحید از نمونه های بارز آن است که غلظت گاز کشنده CO تولیدی در آن چندین برابر آستانه مجاز سلامتی انسانها است.

سئوالم از این جهت بود که آقای قالیباف اخیرا گفته اند تکنوکرات نیستند، اما بسیاری این مطلب را قبول ندارند شما چطور فکر می کنید؟
ایشان اظهار نظرهای ضد و نقیض زیاد دارند. آنچه برای ما در مورد ایشان ملاک است صحبتهای ایشان نیست بلکه عمل ایشان است. به اعتقاد بنده عمل ایشان نه تکنوکراسی است، نه گفتمانی و نه انقلابی. متاسفانه همانطور که گاهی اوقات واژه های دینی مستمک قرار می گیرند و مظلوم واقع می شوند، واژه های مقدس غیر دینی هم مورد سوء استفاده قرار گرفته اند. نظیر همین تکنیکال فکر کردن!
ایشان البته فردی توانمند در اجرا هستند و درصورتی که مهندسی و کنترل پروژه و هزینه ها توسط فرد دیگری کنترل شود، جزء مدیران لایق و توانمند می باشند. اما این مطلب را مد نظر داشته باشید، آنچه که بر مدیریت شهر تهران سایه افکنده، یک نگاه غلیظ سیاسی و اولویت صاحبان قدرت و نفوذ به جای خدمت رسانی است. برای رفع مشکلات شهروندان تهران می‌توان از نخبگان شهر استفاده کرد. مشکلات شهری را می‌توان به‌سرعت و با کمک خود شهروندان و با اعتماد کردن به مردم حل کرد.

مشکل اصلی شهر تهران را در چه می بینید؟
در حال حاضر یک نقشه جامع میان مدت و بلند مدت برای مدیریت شهر تهران وجود ندارد که این موضوع مانع از اولویت‌بندی مناسب در شهر می‌شود. در حوزه های ترافیک شهر تهران، معماری شهری، هنر، فرهنگ و محیط زیست متأسفانه راهبرد وجود ندارد. افتخار برخی از مدیران گذشته شهر تهران اجرای برنامه‌های خارجی بوده ولی در واقعیت امر، این برنامه‌ها مربوط به دوران قبل از انقلاب و با رویکرد غرب‌معابانه بوده است. موضوع اصلی تمرکز بنده در شورای شهر، یک برنامه‌ریزی اساسی و تهیه نقشه جامع برای شهر است.

تشکر از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید.
موفق باشد.
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۲/۰۳/۲۳
  • ۲۲۱ نمایش
  • پویش الهام

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی